IVS International lectures

In het kader van de dag van de verpleging introduceert IVS internationalisering  op 8 mei 2019 met trots een zeer inspirerende bijeenkomst verzorgd door Shawna Butler. Shawna is verpleegkundig specialist en medeontwerper van de EntrepreNURSE beweging en het wereldwijde EntrepreNURSE netwerk. Als internationaal erkend opinie leider werkt ze samen met grootzakelijke ondernemingen en internationaal erkende ‘thought leaders’. Ze is adviseur van een verscheidenheid aan lokale, nationale en wereldwijde initiatieven.

Gedurende 2 uur zal Shawna op een bevlogen, actieve en inspirerende wijze inzicht geven in nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.

Shawna Butler, RN, MBA
Nurse Economist. Tech Enthusiast

Titel: A conversation with Shawna, nurses as leaders, inventors and innovators.

Bij iedere stap van de patient journey is een verpleegkundige betrokken. Toch worden ze zelden betrokken bij innovatieprojecten in de zorg. Ze kunnen onder andere als geen andere beroepsgroep een brug slaan tussen de klinische praktijk, digitale innovatie en patiëntervaring. Tijd voor verandering, vindt verpleegkundig specialist Shawna Butler.

“Verpleegkundigen moeten in ieder facet van het zorgsysteem betrokken worden én bij iedere stap in innovatie. Om hen in staat te stellen hun klinische inzichten en operationele kennis op de juiste manier in te brengen, is het belangrijk dat ze worden uitgerust met ondernemersvaardigheden en met een soort van businesstoolkit waarmee ze hun ‘zachte’ inzichten en ervaringen kunnen vertalen in harde cijfers. Hiermee kunnen ze een vuist maken op beleidsniveau.” Shawna stelt dat innovatie de kern is van het vak van verpleegkundige en geeft tijdens haar “conversation” een uitgebreide, enthousiaste en goed gearticuleerde uitleg over de bijdrage van verpleegkundigen aan het bouwen van een gezondheidscultuur.